Yoga Nidra


Yoga Nidra is een vorm van yoga waarbij je je lichaam en je geest op een bewuste manier verbonden laat zijn met diepe ontspanning.  Yoga Nidra is vergelijkbaar met Savasana, (de diepe eindontspanning in een yogales) maar dan intensiever waarbij ook visualisaties worden gebruikt.
Yoga Nidra noemen ze wel de diepe slaap van de yogi’s. (Een Yoga Nidra sessie van een uur zou vergelijkbaar zijn met de weldaad van 4 uur diepe slaap. Dat zou komen door het activeren van het parasympatisch zenuwstelsel dat energie tot kalmte brengt, de hartslag vertraagd en de hersengolven tot rust brengt naar een hertz frequentie die de Delta frequentie genoemd wordt.) 

Bij Yoga Nidra breng je je aandacht helemaal naar jezelf. Je kan het zien als een kadootje voor jezelf, puur om te ontspannen. Of je nou regelmatig slecht slaapt, onderhevig bent aan veel stress of nergens last van hebt, het is heerlijk om simpelweg te kunnen genieten van de ontspannende werking van Yoga Nidra. 

Voorafgaand aan de Yoga Nidra geef ik diverse zachte staande en zittende oefeningen waarbij adem, beweging en aandacht naar jezelf toe brengen centraal staat. Daarna lig je 45 minuten warm en comfortabel op een yogamat en neem ik je mee in de Yoga Nidra sessie.

Binnenkort geef ik een Workshop Yoga Nidra van 2 en half uur.

De workshop kost € 25,-.  Als je interesse hebt om mee te doen neem dan contact met mij op. Er zijn minimaal 7 mensen nodig om de workshop door te kunnen laten gaan.